Vil du oppleve Lillehammer Museum når du besøker Nordseter ?  

Anders Sandvig startet sin samlergjerning i 1887 og samlingene flyttet til Maihaugen i 1904. Maihaugen er den klart største besøksenheten i Stiftelsen Lillehammer museum. Stiftelsen består i dag av nedenstående besøksenheter som vi anbefaler deg å besøke.

Husk at du med Nordseter Fjellpark FORDELSPASS får fordeler hos alle museene i Lillehammer Museum ! Dette inkluderer Maihaugen (med postmuseet), Norges Olympiske Museum, Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad og Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk! Utvalgte biletter kan bestilles online sammen med overnatting, øvrige biletter kan kjøpes på Nordseter ServiceSenter.

Maihaugen -  et levende museum i vakre omgivelser

Maihaugen på Lillehammer er et friluftsmuseum med 200 bygninger, utstillinger, spisesteder og opplevelser for folk i alle aldre. Museet har åpent hele året, medstørst aktivitet i friluftsmuseet i sommersesongen. Maihaugen er Norges største museum utenfor Oslo.

Les mer her

 Maihaugen Torbjørn Olsen fra GD og Jan Haug 

Norges Olympiske Museum - et museum for de sportsinteresserte

OL-museet på Lillehammer er det eneste i sitt slag i Nord-Europa som forteller historien om alle olympiske leker i moderne tid fra 1896 - sommer og vinter. Presentasjon av antikkens leker fra 776 f. Kr. til 393 e.Kr.

Les mer her

 

 OL museet

Bjørnstjerne Bjørnsons hjem - Aulestad 

Besøk Nobelprisvinnerens hjem Aulestad.

Bjørnstjerne Bjørnsons hjem, Aulestad, er et av Norges best bevarte kunstnerhjem. Her bodde Nobelprisvinneren Bjørnstjerne Bjørnson med sin familie fra 1875 til han døde i 1910. I 1935 åpnet Bjørnstjerne Bjørnsons hjem som museum.

Les mer her 

 Aulestad-blomst Jan Haug 2

Sigrid Undsets Hjem - Bjerkebæk 

Besøk Nobelprisvinnerens hjem Bjerkebæk.

Nobelprisvinneren Sigrid Undset bodde på Bjerkebæk med sine barn fra 1919 til sin død i 1949. Stedet ble åpnet som museum i 2007, og er gjenskapt slik det så ut på 1930-tallet.

Les mer her 

 Bjerkebæk Jan Haug 2