Vil du oppleve Lillehammer Museum når du besøker Nordseter ?  

Anders Sandvig startet sin samlergjerning i 1887 og samlingene flyttet til Maihaugen i 1904. Maihaugen er den klart største besøksenheten i Stiftelsen Lillehammer museum. Stiftelsen består i dag av nedenstående besøksenheter som vi anbefaler deg å besøke.

Maihaugen -  et levende museum i vakre omgivelser

Maihaugen på Lillehammer er et friluftsmuseum med 200 bygninger, utstillinger, spisesteder og opplevelser for folk i alle aldre. Museet har åpent hele året, medstørst aktivitet i friluftsmuseet i sommersesongen. Maihaugen er Norges største museum utenfor Oslo.

Les mer her

 Maihaugen Torbjørn Olsen fra GD og Jan Haug 

Norges Olympiske Museum - et museum for de sportsinteresserte

OL-museet på Lillehammer er det eneste i sitt slag i Nord-Europa som forteller historien om alle olympiske leker i moderne tid fra 1896 - sommer og vinter. Presentasjon av antikkens leker fra 776 f. Kr. til 393 e.Kr.

Les mer her

 

 OL museet

Bjørnstjerne Bjørnsons hjem - Aulestad 

Besøk Nobelprisvinnerens hjem Aulestad.

Bjørnstjerne Bjørnsons hjem, Aulestad, er et av Norges best bevarte kunstnerhjem. Her bodde Nobelprisvinneren Bjørnstjerne Bjørnson med sin familie fra 1875 til han døde i 1910. I 1935 åpnet Bjørnstjerne Bjørnsons hjem som museum.

Les mer her 

 Aulestad-blomst Jan Haug 2

Sigrid Undsets Hjem - Bjerkebæk 

Besøk Nobelprisvinnerens hjem Bjerkebæk.

Nobelprisvinneren Sigrid Undset bodde på Bjerkebæk med sine barn fra 1919 til sin død i 1949. Stedet ble åpnet som museum i 2007, og er gjenskapt slik det så ut på 1930-tallet.

Les mer her 

 Bjerkebæk Jan Haug 2